Ziuadecj.realitatea.net: PRO AGRO – ”Amânarea tăierii TVA la carne va falimenta producătorii”

 

faliment”Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat că nu va introduce pe agenda discuţiilor cu FMI subiectul reducerii TVA la carne şi la preparatele din carne. Această declaraţie ne face să credem că reprezentanţii ministerului nu au toate datele necesare pentru a înţelege punerea în aplicare, de urgenţă, a acestei măsuri. Și mai mult, prin amânarea discuţiilor legate de reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne statul se face vinovat de adâncirea evaziunii fiscale şi de condamnarea la faliment a producătorilor şi procesatorilor români”, susține, într-un comunicat de presă, preşedintele organizației Pro Agro, Alex Jurconi.

„Cerem statului să trateze cu mai multă seriozitate reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne și să discute punerea în aplicare a acestei măsuri, cu Fondul Monetar Internațional. Le cerem reprezentanților Ministerului de Finanțe organizarea imediată a unor grupuri de lucru mixte, formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai asociaţiilor profesionale. Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale,” declară Jurconi în același comunicat.

Producătorii şi procesatorii de bună credinţă sunt presaţi și de concurenţa cu producătorii de carne din Ungaria, unde TVA s-a redus la 5%. Evaziunea fiscală, competiţia neloială şi concurenţa producătorilor şi procesatorilor din Ungaria fac din reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne o prioritate naţională, conform Pro Agro.

Campania “Taie TVA!” este susținută de federația națională împreună cu membrii săi – asociații profesionale reprezentative din domeniul producției si procesarii carnii – Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, în parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

 

 

Tags: , , , , ,