Ziua de Cluj – Patronatele sustin cota redusa de TVA pe lantul carnii

vanzare carne

Membrii federaţiilor Romalimenta şi Pro Agro, procesatori şi fermieri, susţin fără rezerve, aplicarea cotei de 9% taxă pe valoarea adăugată (TVA) pe tot lanţul cărnii, respectiv la animale vii, furaje, carne, carne preparată, produse şi conserve din carne.

Reprezentanţii celor două federaţii naţionale vor exprima acest punct de vedere în cadrul întâlnirii pe care o vor avea joi cu ministrul Darius Vâlcov, care iniţiază astfel seria consultărilor publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal publicate săptămâna trecută pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Cele două organizaţii vor reafirma, cu această ocazie, necesitatea aplicării neîntârziate a unei cote reduse de TVA şi alte alimente de baza, alături de carne, legume şi fructe. Acestea nu sunt de aord cu reprezentanţi ai fermierilor, care contesta justeţea aplicării cotei reduse de TVA pentru carne, legume şi fructe, federaţiile patronale susţinând că au ca obiectiv strategic reducerea fraudei fiscale în agroindustrie.

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Tags: , , , , , ,