www.sanatateaplantelor.ro: Ponta mentine reducerea TVA-ului la paine!

 

Victor PontaIeri, premierul Victor Ponta a declarat că măsura reducerii TVA la 9% pentru pâine și produsele de panificație a fost un succes și ea va fi menținută: „Măsura reducerii TVA la pâine a fost una de succes și cu siguranță o vom menține și pe viitor! O asigurare importantă pentru toată lumea – am adoptat scăderea TVA la produsele de panificație, iar această măsură s-a dovedit a fi una foarte bună, cu un impact pozitiv pentru oameni, pentru mediul economic și pentru combaterea evaziunii!

De asemnea, premierul a mai precizat că se are în vedere „aplicarea TVA diferențiat și pentru alte categorii de produse alimentare„.

Guvernul a redus, pe 1 septembrie 2013, taxa pe valoarea adaugată la faină și pâine de la 24 la 9%, ceea ce a atras o micșorare de până la 12 procente a prețului la pâine. La șase luni de la reducerea TVA, potrivit statisticilor Rompan, a avut loc o reducere cu 20% a evaziunii fiscale din acest sector.

Reprezentanții mai multor industrii solicită, de asemenea, reducerea TVA. S-a discutat despre TVA de 9% pentru carne, fructe și legume sau produse bio. Ba mai mult, patronatele din industria cărnii au trimis o scrisoare deschisă catre FMI, în care au solicitat acordul pentru reducerea TVA la carne și produse din carne de la 24% la 5%, argumentând că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 de milioane de euro.

 

Sursa: www.sanatateaplantelor.ro

Tags: , , ,