VIDEO Viața Satului (TVR1): Victor Ponta – ”Pregătim reducerea TVA la carne pentru 2015”

 

Invitat la emisiunea Viața Satului de la postul de televiziune TVR 1, Victor Ponta a făcut câteva declarații legate de reducerea TVA pentru carne și produsele din carne.

”Am dat o mare bătălie anul trecut să reușim să reducem la grâu, pâine, panificație. Din punctul meu de vedere, s-a dovedit un succes. Acum, în septembrie, facem un an de zile. Așa am discutat cu cei de la Comisia Europeană, FMI, să vedem rezultatele la un an de zile. Iarăși, eu zic că putem să trecem la pasul următor”.

”Poate că se așteaptă, în primul și în primul rând, reducerea TVA la carne. Însă partea de TVA la carne are un impact mai mare și încercăm să o pregătim, poate, pentru 2015.

Eu aș vrea, în primul și în primul rând, să ne uităm la legume-fructe, pentru că acolo avem o evaziune îngrozitoare și o competiție neloială. De aia ne trezim în toate orașele mari cu legume și fructe aduse din străinătate, în loc să le cumpărăm pe ale noastre.

Pentru că am un impact foarte mic, dar simbolistica e foarte mare, pentru produsele tradiționale, pentru produsele bio… Mari încasări la buget sau pierderi n-avem, dar, în schimb, faptul că promovăm o nișă de producție, care înseamnă un brand al României, e important. Și, dacă putem, în 2015 ne ducem spre zona de carne”.

Sursa: TVR 1

Tags: , , , , ,