VIDEO Realitatea TV: TVA redusă, carne mai ieftină

 

Dacă autoritățile vor reduce TVA la carne, producătorii promit să ieftinească produsele chiar și cu 15 procente. Ei au trimis o scrisoare deschisă Guvernului, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene în care cer stabilirea TVA de 5% pentru industria cărnii. Reprezentanții Pro Agro spun că, în acest fel, statul ar putea câștiga peste 450 de milioane de Euro pe an – bani negri, care acum se scurg de la buget din cauza evaziunii fiscale.

”Mă aștept ca această scădere potențială să fie o scădere sustenabilă, pentru că ea va aduce avantaje tuturor celor trei părți: consumator, producător, retailer. Dacă fiecare își va asuma cele cinci procente, atunci, evident, piața se va duce în jos cu 15 procente”, a declarat Alex Jurconi, președinte Pro Agro.

Alex Jurconi TAIE TVA

”Un produs din carne este 20 de lei, la raft. 15 %, a șasea parte, înseamnă nu puțin. Aceste valori le-am putea regăsi, spre exemplu, în prețul final – 17 lei, 18 lei… Doi lei la raft se văd. Dorim, prin această scrisoare adresată FMI, Băncii Mondiale, Comisiei Europene și Guvernului României, să readucem în atenția legiuitorilor și a finanțatorilor săi volumul uriaș de produse și de bani care scapă înregistrărilor fiscale, având ca destinație bugetul statului român”, a adăugat Alex Jurconi.

Sursa: Realitatea TV

Tags: , , , , , ,