VIDEO Perspectiva (Realitatea TV): Alex Jurconi – ”TVA de 24% îl cocoșează pe consumator”

 

Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro

Invitat la emisiunea Perspectiva, de pe postul de televiziune Realitatea TV, Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro, a spus că prin campania ”TAIE TVA” se urmăresc interesele consumatorului: ”El să înțeleagă – consumatorul plătitor – că TVA asta de 24% îl cocoșează pe el”.

”Este o campanie adresată consumatorului, prin care, împreună, noi, în dublă ipostază, de producători, dar și de consumatori români, ne adresăm legiuitorului: ”Fraților, reduceți o dată TVA la 5%”!

taxele cocoseaza

”Spaima oricărui guvernant este să rămână fără bani la buget. Însă aceasta este o viziune limitată. Patru sute de milioane de euro ar fi impactul bugetar al acestei schimbări, de pe un an pe altul”.

”Domnule, nu avem bani la buget. Bun. Care sunt soluțiile? Soluțiile sunt să iei de acolo de unde evaziunea provoacă ravagii, respectiv tot de la cetățean. Cum? Dacă e greu să te împrumuți pe piețele externe, noi, consumatorii, spre exemplu, am fi pregătiți să cumpărăm obligațiuni de stat, pe care voi să le emiteți în numele acestui proiect – Taie TVA. Emiteți obligațiuni de stat, de jumătate de miliard de euro, pe care noi, consumatorii români, cetățenii, le finanțăm pe cinci ani de zile… Știți cum erau alea de 200 de lei, pe vremea bunicii, erau extraordinare. Cumperi obligațiuni de 1000 de lei – câtă lume nu ar vrea să facă chestia asta”?

”Noi, cetățenii României, am fi pregătiți noi să suportăm această <<finanțare>> pe perioadă scurtă, dacă statul nu vede altă soluție”.

Sursa: Realitatea TV

Tags: , ,