VIDEO Money Channel: Alex Jurconi – ”Avem soluții pentru impactul bugetar al reducerii TVA pentru carne”

 

Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro

”Sectorul cărnii din România pompează anual jumătate de miliard de euro în bugetul statului, ca și TVA, după cum mai pompează încă jumătate de miliard în buzunarele evazioniștilor”, a declarat Alex Jurconi, în cadrul emisiunii Prime Time Bussines de la postul de televiziune The Money Channel.

În continuare, el a vorbit despre posibile soluții pentru a diminua impactul bugetar pe care l-ar avea reducerea TVA pentru carne și produsele din carne: ”Vă amintiți dumneavoastră de obligațiunile pe care statul le emitea acum 30-40 de ani de zile? Acelea de 200 de lei”.

OBLIGATIUNE

 ”Pentru ce nu ar emite statul român niște obligațiuni cu <Taie TVA>, prin care poporul român, cumpărându-le, scadente la trei ani, la cinci ani, la doi ani de zile, cu o dobândă care să fie interesantă, așa cum oferă și finanțatorii internaționali, ar putea ei înșiși să umple acel <buffer> pe intervalul respectiv de timp. Câștigă statul, prin finanțare, cetățeanul – prin dobândă, dar și prin scăderea TVA și, implicit, prin produse mai ieftine, mai sigure, mai multe…”, a spus Alex Jurconi.

Sursa: The Money Channel

Tags: , , , ,