VIDEO B1TV – Victor Ponta, în ședința de Guvern: „Principalul obiectiv pe 2015 este reducerea TVA la toate produsele”

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în ședința săptămânală de Guvern, că încasările pe luna ianuarie sunt mai mari decât erau prevăzute, astfel încât România este, după Germania, cea mai disciplinată din punct de vedere bugetar.

„Deja am primit prima veste bună și mă bucur, deja ANAF-ul și domnul ministrul de Finanțe mi-au confirmat că și în luna ianuarie avem încasări mai mari decât erau previzionate în plan. Vestea mai puţin bună este că nu am făcut 1,97% din PIB deficit, ci am făcut 1,85%. Suntem, după Germania, cei mai disciplinați bugetari, dar banii aceia trebuie să îi cheltuim în continuare”, a declarat Ponta.

„Vreau să anunț toți miniștrii să ne sprijiniți în obiectivul pentru 2015 de a reduce TVA la toate produsele.

Toate eforturile sunt pentru o viață economică bună care să ne ajute să reducem TVA la toate produsele. Săptămâna viitoare voi emrge să prezint prioritățile Guvernului în raport cu Parlamentul în prima sesiune și voi prezenta intenția privind Codul Fiscal, Legea Minelor (..) Domnul Rus, să discutați cu comisiile parlamentare masterplanul. Dacă vor circ, e treaba lor. Noi ne vedem de treabă. Am vrut colaborare și transparență dacă avem cu cine să o facem, o facem și mergem mai departe”,  a continuat Victor Ponta.

Acesta i-a rugat pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, și pe Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, să se ocupe de problemeLE privind indexarea corectă a pensiei, respectiv de implementarea cardului de sănătate în sistemul sanitar.

În urmă cu două săptămâni, minitrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat că, potrivit datelor preliminare, bugetul general consolidat a închis anul trecut cu un deficit de 1,98% din PIB, sub ţinta de 2% convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană în luna decembrie.

Ţinta iniţială de deficit bugetar negociată cu instituţiile internaţionale era de 2,2% din PIB, din care 0,2% din PIB reprezentau cheltuieli cu sume alocate co-finanţării proiectelor cu fonduri europene. Întrucât la rectificările din timpul anului Guvernul a decis să taie din sumele alocate co-finanţării, ţinta de deficit a coborât la 2% din PIB.

Sursa: B1TV

Tags: , , , ,