VIDEO: Aurel Popescu, ROMPAN: „Am demonstrat că reducerea TVA face numai bine”

Aurel Popescu, președintele Rompan

Acest obiectiv, de reducere a TVA este un obiectiv pe care trebuie să îl urmărim cu mare atenție, pentru că noi am demonstrat și vom demonstra, prin acest proiect pilot pe care l-am implementat la 1 septembrie, că face numai bine.

La 1 septembrie prețurile au fost mai mici cu 12 procente decât prețurile practicate până la 31 august.

Producția fiscalizată a crescut la făină cu 25% și la pâine cu 20%. Adică în această perioadă, 150.000 de tone de produse au fost fiscalizate în plus față de perioada anterioară.


Ce spune acest lucru? Că am ieșit la suprafață cu această pâine, cu această făină, impozitele și taxele s-au vărsat la bugetul statului mai mult decât în perioada anterioară și,  de asemenea, lucrul cel mai important, zic eu, este acela că aceste 150.000 de tone de pâine și făină sunt în plus față de pâinea fiscalizată până atunci, ca fiind un produs sigur din punct de vedere alimentar.

Trebuie să milităm pe această idee – că un produs fiscalizat este un produs care este mult mai sigur din punct de vedere alimentar decât produsele nefiscalizate.

Știm foarte bine că atunci când se fură se lucrează în condiții improprii, cu forță de muncă necalificată, se realizează produse nesigure.

Tags: , , , , , ,