VIDEO Antena 3: Reducerea TVA la carne, discutată la toamnă

 
Reducerea TVA la carne va fi analizată începând cu această toamnă. Premierul Victor Ponta a declarat că va avea discuții cu producătorii pe această temă după ce va face o analiză a efectelor reducerii TVA la pâine, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, anul trecut.

Reacția lui Ponta vine după ce producătorii au trimis o scrisoare către Fondul Monetar Internațional, în care cer reducerea TVA la 5%. Aceștia susțin că actuala TVA încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială și micșorează consumul.
Presedintele PSD, Victor Ponta face declaratii la finalul consultarilor presedintelui Traian Basescu cu liderii USL privind concluziile summit-ului UE din 8-9 decembrie, la Palatul Cotroceni din Bucuresti
”În septembrie, după ce avem impactul după un an pe produse de panificație, ne vedem cu toți producătorii din industria cărnii și vedem care este calendarul real al aplicării acestei măsuri. Reducerea TVA, pe care o susțin și care cred că este necesară va avea, însă, un impact pe buget mai mare decât la celălalte produse. Noi trebuie să dovedim că, dacă am reușit cu proiectul cu pâinea, mai departe facem și la carne. De fapt, ce ajutăm? Ajutăm la combaterea evaziunii fiscale și la sprijinirea producătorilor corecți. Dincolo de asta, sigur că se simte și în prețul final al produselor”, a spus premierul Victor Ponta.
Sursa: Antena 3
Tags: , , , ,