VIDEO Agrikultura (B1 TV): Radu Timiș – ”Eu am 1800 de angajați. O să-i scot în stradă!”

 

Invitat al emisiunii Agrikultura (B1 TV), Radu Timiș, președintele grupului de firme Cristim, a făcut o declarație șoc: dacă statul nu reduce TVA pentru carne, va scoate angajații în stradă!

Din punctul nostru de vedere, al companiei noastre, cel mai important lucru este să fim într-o piață concurențială care este echitabilă pentru toată lumea. Noi plătim taxe și impozite la stat tocmai pentru ca statul să ne asigure nouă această concurență loială pentru toate firmele, pentru toți jucătorii pieței.

Eu am 1800 de angajați. O să-i scot în stradă la un moment dat, să spunem: ”Domnule, nu mai putem noi să plătim și altul să nu plătească”!

-

Atât timp cât unul reușește să fure până la 56% din totalul business-ului, el are un avantaj extraordinar asupra noastră și, atunci, sigur că da, prețul lui la raft este mai mic decât al nostru, poate să negocieze mai bine și atunci are acest avantaj în piață. Noi nu ne mai putem dezvolta, noi nu mai putem face bani pentru că acești concurenți ai noștri fac această evaziune fiscală. Nu poți să vorbești de un viitor atât timp cât, astăzi, jumătate din procesatorii din România fac acest lucru.

Vă dau un exemplu: doar compania noastră plătește undeva la 25 de milioane de Euro la stat în fiecare an. De ce să nu plătim noi dublu, să avem bani să investim, să fim competitivi la nivel european și să putem să avem viitor și în următorii 20 de ani în piață?

Unde este interesul celor care ne guvernează: ca aceste companii mari, care sunt plătitoare an de an, să își reducă activitatea, numărul de angajați și cifra de afaceri? Și să rămână cine în piață, aceste firme care peste o lună sau un an nu mai sunt, care nu sunt competitive la nivel european și distrug și piața?

Sursa: B1 TV

Tags: , , , , ,