TVR1: Asociaţia Română a Cărnii cere sprijinul Parlamentului pentru scăderea TVA la carne

Membrii Asociaţiei Române a Cărnii menţionează în scrisoarea deschisă adresată Parlamentului că statul este păgubit anual cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne şi la preparatele din carne.

media-20141124 (2)

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a transmis o scrisoare deschisă Parlamentului în care cere scăderea TVA la carne.
„Din datele Asociaţiei Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat. Din păcate, nici 10% din TVA nu este colectat şi astfel statul este păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne şi la preparatele din carne”, se arată în scrisoare.

 

Membrii Asociaţiei Române a Cărnii solicită aprobarea prin vot a iniţiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne şi preparate din carne.
Potrivit scrisorii adresate Parlamentului, prioritatea industriei cărnii pentru anul 2015 este reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%.

 

Asociatia Română a Cărnii are ca membri 50 societăţi comerciale care realizează peste 60% din producţia naţională de mezeluri.

 

Sursa: TVR1

Tags: , , , , ,