stiripesurse.ro: TVA redus la alimente. Ministrul Finantelor anunta cand se poate implementa

darius valcov

Ministrul Finantelor Darius Valcov a anuntat ca reducerea TVA la alimente ar putea fi implementata de la mijlocul lui 2015, mai exact din luna mai. Acest termen este fixat pentru a vedea in primul rand daca vor fi colectati la buget banii necesari pentru a acoperii aceasta reducere.

„Reducerea TVA la alimente, daca ne referim la carne, impactul pe un an de zile ar fi de aproximativ 1,6 miliarde de lei daca am reduce TVA-ul la 9%. pentru legume fructe ar fi de aproximativ 0,9 miliarde de lei impactul pe un an de zile. Acest impact ar putea fi compensat prin venituri excedentare in primul trimestru, respectiv pe primul semestru. Ar fi acoperit total.

Mai devreme de aprilie mai nu putem sa anuntam o decizie pentru ca pe primul trimestru nu avem datele mai devreme de aprilie / mai”, a precizat Valcov.

Cat despre cresterea bugetului Apararii, aceasta este inca o problema asupra careia Guvernul trebuie sa primeasca acordul Comisiei Europene.

„Domna ministru Petrescu a cerut in Ecofin sa se accepte aceasta derogare de 0,3% deficit (n.r care ar permite majorarea bugetului Apararii). Nu s-a luat o decizie, a ramas deschisa discutia. Speram sa fie sustinuta in continuare aceasta crestere a deficitului. Ar insemna 2,1 miliarde de lei. Daca nu se va primi acordul, nu se va opera modificarea”, a precizat Valcov.

Sursa: stiripesurse.ro

Tags: , , , ,