Romania TV: VEŞTI BUNE pentru români. CARNEA s-ar putea ieftini din 2015 VIDEO

Crăciunul de anul acesta ar putea fi ultimul în care românii vor mai cumpăra carne cu TVA de 24%, potrivit România TV. În luna noiembrie, Guvernul anunţă care va fi următoarea grupă de alimente la care se va reduce TVA-ul. Carnea s-ar putea ieftini cu 15% din ianuarie 2015. Anul viitor şi alte categorii de alimente ar putea fi mai ieftine, printre ele: legumele, fructele sau laptele.

 


Rezultatele foarte bune după reducerea TVA la produsele de panificaţie au determinat Guvernul să micşoreze taxele şi pentru carne. Măsura ar putea intra în vigoare din ianuarie 2015. „Cred că în luna noiembrie, când vor avea loc discuţii cu FMI, dar când se va schita şi bugetul pe anul 2015, vom fi în măsură să anunţăm o nouă decizie„, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Îmi doresc ca reducerea TVA şi la alte produse, la carne în primul rând, să poată fi realizată. Categoric şi carnea, ca şi alte produse, trebuie să aibă un TVA diferenţiat. Şi trebuie să facem această măsură sustenabilă în ceea ce priveşte bugetul„, a spus Victor Ponta.

Măsura ar veni ca o gură de aer atât pentru consumatorii români, cât şi pentru producători, pentru că ar descuraja evaziunea fiscală şi ar stimula consumul. „Din punctul nostru de vedere, cel mai puternic impact, impactul care s-ar vedea pe piaţă imediat, este impactul de pe carne şi preparate din carne„, a precizat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Anul viitor, românii ar putea cumpăra carne la un preţ mediu cuprins între 15 lei şi 17 lei pe kilogram.

Reducerea TVA-ului va trebui, însă, negociată în prealabil cu FMI şi Comisia Europeană. Guvernul va trebui să convingă experţii internaţionali că măsura nu va afecta bugetul.
Sursa: RomaniaTV

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,