Ro.stiri.yahoo.com: Industriaşii, sindicaliştii şi asociaţiile profesionale din industria cărnii cer tăierea TVA la carne de la 1 ianuarie 2015, altfel vor ieşi în stradă

 

Reprezentanţii operatorilor din industria cărnii vor ca experţii organizaţiilor implicate în campania de reducere a TVA la carne să fie invitaţi la discuţiile cu misiunea FMI. Ei cer reducerea acestei taxe de la 1 ianuarie 2015, avertizând că, în caz contrar, vor organiza „acţiuni legale de stradă“. Preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Alex Jurconi, a precizat că obiectivul celor peste 200.000 de petiţionari este ca scăderea TVA de la 24% la 5% să fie preluată în bugetul anului 2015 „cu acţiune imediată, de la 1 ianuarie“.

asd

În buget e cuprinsă reducerea la 9%

Potrivit liderului patronal, în proiectul de buget pe anul viitor, după informaţiile pe care le deţine, reducerea este prinsă la nivelul de 9%, dar măsura urmează să fie discutată cu reprezentanţii FMI.
„Ne-am dori să fim invitaţi şi noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru că dincolo de regula de trei simplă a acestui act, respectiv cât încasează statul la 24%, cât ar încasa la 9% sau la 5%, există multe alte considerente pe care noi, organizaţiile profesionale, sindicale şi de consumatori le cunoaştem, le ştim, şi am dori să le prezentăm punctul nostru de vedere reprezentanţilor finanţatorilor internaţionali”, a precizat Alex Jurconi.
Preşedintele Pro Agro a arătat că statul colectează din cota de TVA de 24% la carne şi produse din carne aproximativ 450 — 500 de milioane de euro.

Sindicaliştii nu mai au răbdare

Preşedintele Federaţiei SINDALIMENTA, Dragoş Frumosu, a declarat, la rândul său, că reducerea TVA la carne înseamnă salvarea a 10.000 de locuri de muncă, iar dacă la nivelul Guvernului nu se va înţelege acest lucru „ne gândim foarte serios să organizăm acţiuni legale de stradă“.

Până pe 2 decembrie, peste 204.000 de români au semnat petiţia de reducere la 5% a TVA la carne şi la preparatele din carne. Cei mai mulţi semnatari sunt din zona Bucureşti/Ilfov, urmaţi de arădeni şi braşoveni.

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com

Tags: , , ,