Revista-piata.ro: În perioada 1- 4 mai 2014, românii au consumat aproximativ 2.000 de tone de mici

 

mititeiiiÎn România, anual, se consumă aproximativ 25.000 de tone de mici. Asta înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici anual. Daca luăm în calcul populația activă, reiese ca un român mănâncă în medie 40 de mici pe an.

În perioada 1- 4 mai 2014 consumul s-a ridicat la 10 % din totalul anual. Astfel, 4 din cei 40 de mici consumați anual de fiecare român ajung pe grătarul de 1 mai. Mai exact, în acest an românii au consumat aproximativ 2.000 de tone de mici, conform Federației Naționale PRO AGRO. Cantitatea este cu 15% mai mare față de cea consumată anul trecut.

„Daca TVA la carne și preparatele din carne ar fi redus la 5%, în farfuria românului ar fi 5 mici in loc de 4”, se arată într-un comunicat de presa emis de Echipa de Comunicare a campaniei „Taie TVA”.

Prin intermediul platformei on-line de comunicare a campaniei www.taietva.ro, românii se pot implica direct în procesul de tăiere a TVA la carne si preparatele din carne. Au la dispoziție o petiție on-line pe care o pot semna, pot distribui bannerele campaniei și pot trimite câte un mail politicienilor pe care i-au ales. În plus, pot urmări demersurile făcute pentru scăderea TVA.

Campania “Taie TVA” este susținută de toate asociațiile profesionale importante din România – Federația Națională PROAGRO, Asociația Română a Carnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din Romania (UCPR) si Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Sursa: www.revista-piata.ro

Tags: , , ,