Revista Ferma: Scade TVA la carne, din august?

 

revista fermaTVA pentru carne și produsele din carne ar putea fi redusă la 9% din august 2014, a declarat Liviu Harbuz, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. „Pregătim scăderea TVA la carne și produse din carne , dar și la legume-fructe și, ulterior, la lapte și produse din lapte. Calendarul presupune ca în august să începem pentru carne și produse din carne”, a spus Liviu Harbuz, citat de Agerpres.

Măsura urmează a fi discutată cu Fondul Monetar Internațional și, de asemenea, vor fi dezbătute datele din piață pentru a vedea cum funcționează aceasta.

Asociația Română a Cărnii a anunțat în martie a.c. că va începe, în aprilie, o amplă campanie pentru reducerea TVA la carne și produse din carne. Ministrul Agriculturii a declarat, tot în martie, că el nu favorizează vreun sector anume, însă primul-ministru Victor Ponta ar prefera să reducă mai întâi TVA la legume și fructe. Daniel Constantin a mai precizat că evaziunea din sectorul cărnii este de circa 240 de milioane de euro.

Sursa: Revista Ferma

Tags: , , , , ,