agroromania.manager.ro: Reducerea TVA-ului la carne ar putea fi aplicata din august

taiere-tva

Proiectul de lege care ar veni atat in intampinarea producatorilor de carne, cat si a consumatorilor pare mai aproape de realizare. Reducerea TVA-ului la carne si la produse din carne ar putea fi aplicata incepand din luna august, a declarat joi, Liviu Harbuz, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.

 

„Pregatim scaderea TVA la carne si produse din carne, dar si la legume-fructe si ulterior la lapte si produse din lapte. Calendarul presupune ca in august sa incepem pentru carne si produse din carne”, a spus Liviu Harbuz.

Acesta a mai precizat faptul ca pentru aplicarea acestei masuri este nevoie de acordul FMI si de datele din piata pentru a vedea cum functioneaza masura.

Anuntul deputatului vine in contextul in care tot mai multi producatori autohtoni se arata nemultumiti de masurile luate de autoritati pentru a sustine productia interna de carne. In plus, firmele romanesti se simt amenintate de un posibil val de importuri masive din Ungaria, care incepand cu ianuarie 2014 a redus TVA-ul la carne de la 27% la 5%.

“Speram sa informam opinia publica despre impactul acestei masuri. Vom trece chiar la manifestari in fata Ministerului Agriculturii, pentru ca vrem sa aratam ce se intampla pe acest segment, respectiv cat este TVA in Uniunea Europeana, cum influenteaza consumul si industria, care este influenta asupra bugetului si la raft. Campania se va derula pana in luna septembrie, practic intre alegerile europarlamentare si cele prezidentiale”, declara in urma cu scurt timp, presedintele ARC, Radu Timis.

Sursa: agroromania.manager.ro

Tags: , , , , ,