VIDEO Realitatea TV: Statul mușcă din micul românului

 

Statul mănâncă aproape un sfert din porția de carne a românului – atât încasează prin Taxa pe Valoarea Adăugată. Producătorii solicită Guvernului să reducă TVA la carne și la produsele din carne la 5 procente, pentru ca prețurile din magazine să nu mai fie atât de mari.

 

 

Pentru ca românii să cumpere mai multă carne, dar și mai ieftină, producătorii de carne cer statului român să micșoreze TVA la carne de la 24% la 5%. „Iată, cum cinci mici, din cei 25, ca valoare, se duc la bugetul statului, făcând ca, în fapt, românii să aibă pe masă cu cinci mici mai puțin”, a declarat Alex Jurconi, președintele Federației Pro Agro.

Potrivit crescătorilor de păsări, TVA de 24% ține prețul cărnii românești la cel mai înalt nivel din Europa. Așa se face că avalanșa de importuri, dar și piața neagră din acest sector, care a ajuns la peste 40%, îi desființează pe producătorii cinstiți, care își plătesc taxele la stat. „Sunt ani buni de zile în care marjele noastre de profit, cheltuielile noastre, nu sunt acoperite, practic, din ceea ce obținem din vânzări. Există un număr important de angajați în industria cărnii, peste 150.000, care sunt în situația de a-și pierde locurile de muncă„, a  mai spus Alex Jurconi.

Sursa: Realitatea TV

Tags: , , , , , , , , ,