Radio Romania Actualitati: Guvernul vrea să extindă reducerea TVA şi la alte alimente

Premierul Victor Ponta afirmă că decizia ar urma să fie luată după o analiză a efectelor pe care le-a avut scăderea TVA la produsele de panificaţie de la 24 la 9 la sută.

carne-og

Guvernul vrea să extindă reducerea TVA şi la alte alimente, după cea aplicată la pâine anul trecut.

Premierul Victor Ponta afirmă că decizia ar urma să fie luată după o analiză a efectelor pe care le-a avut scăderea TVA la produsele de panificaţie de la 24 la 9%.
„Miercuri o să avem un raport detaliat al Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Agriculturii, legat de efectele, după un an de zile, ale reducerii TVA la pâine şi în final, sunt efecte pozitive. Îmi doresc ca reducerea TVA şi la alte produse, la carne, în primul rând, să poată fi realizată.
„Există posibilitatea, pe studii şi pe lucruri reale, de a implementa o politică pe care, altfel, o consider corectă. Categoric, şi carnea, ca şi alte produse, trebuie să aibă un TVA diferenţiat”, spune Victor Ponta.
Extinderea reducerii TVA şi la alte alimente va fi luată în calcul după discuţiile cu FMI, spunea în urmă cu o săptămână ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Tags: , , , ,