Observator.ro: Deputatul Cristina Dumitrache cere reducerea T.V.A. la carne

 

Deputatul P.S.D. de Constanţa, Cristina Ileana Dumitrache, a adresat, zilele trecute, o întrebare ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, căruia îi solicită informaţii cu privire la eventuala reducere a T.V.A.-ului la carne şi produse din carne. Deputatul constănţean susţine că a primit numeroase solicitări la biroul parlamentar pe această temă şi aşteaptă o comunicare în scris referitoare la punctul de vedere al ministerului cu privire la posibilitatea reducerii T.V.A.-ului la produsele alimentare de bază şi, în principal, la carne şi produse din carne.

cristina-dumitrache

„România, ca ţară membră a Uniunii Europene, se supune reglementărilor comunitare cu privire la producerea şi comercializarea produselor agricole şi industriale. Toate produsele destinate exportului, cât şi pieţei interne, sunt supuse unor taxe şi accize care se reflectă în preţul final al produsului, suportat, de regulă, de către consumator. Peste toate acestea, T.V.A.-ul de 24% la preţul de vânzare al produselor alimentare care, în majoritatea ţărilor europene, nu există sau este considerabil mai mic, cu precădere la produsele alimentare de bază, descurajează consumul şi împovărează nejustificat bugetul unei familii“, îi transmite deputatul Cristina Dumitrache ministrului Daniel Constantin.

Totodată, parlamentarul social-democrat îi reaminteşte ministrului Agriculturii şi că, cu ceva timp în urmă, la solicitarea producătorilor, a pieţei şi a consumatorilor finali, preţul pâinii a scăzut ca urmare a reducerii T.V.A.-ului la acest produs, iar producătorii de carne, comercianţii şi, nu în ultimul rând, consumatorii solicită reducerea T.V.A.-ului la carne şi produse din carne.

Sursa: www.observator.ro

Tags: , ,