recolta.eu – Nini Săpunaru: reducerea TVA la carne ar lovi greu mafia importatorilor de carne

nini sapunaru

“Să nu credeţi că dacă reducem TVA la carne se reduce automat şi preţul în piaţă sau în magazine”, avertizează Nini Săpunaru, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor într-un articol publicat în Profitul agricol nr. 3/2015.

Avantajul la o reducere semnificativă de TVA ar elimina presiunea pe care o pun pe crescătorii români importurile mari de carne din UE, mai spune Nini Săpunaru. Prin reducerea drastică a TVA, cei care aduc carne din import, cu facturi false etc, ar fi descurajaţi. Pentru că nu ar mai renta să eludeze legea. Scăzând TVA, s-ar albi practic toată piaţa produselor din carne.

Dacă Guvernul se laudă că va lua această măsură la jumătatea anului ori la sfârșitul lui, ne păcălește şi pe noi, consumatorii, şi pe crescătorii de porci. Dacă chiar vrea să reducă TVA la carne, guvernul Ponta să ia măsura acum! Producţia autohtonă de carne, spre deosebire de cea de pâine, este în întregime albă, cu acte în regulă. Reducerea TVA ar lovi în mafia importatorilor de carne şi piaţa neagră a cărnii de porc, mai spune Săpunaru.

Sursa: recolta.eu

Tags: , , ,