Nine O’Clock: Patronatele cer FMI să accepte reducerea TVA pentru carne

 

nineÎn ediția de astăzi, 23 mai 2014, a publicației române de limbă engleză Nine O’Clock a apărut un articol legat de scrisoarea deschisă trimisă de patronatele din industria cărnii către Fondul Monetar Internațional (FMI). Iată o traducere a articolului:

Patronatele din industria cărnii din România au trimis o scrisoare deschisă Fondului  Monetar Internațional în care își exprimă dorința de a fi acceptată cererea lor de reducere a TVA pentru carne și produsele din carne de la 24% la 5%, motivând că această măsură ar reduce evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 de milioane de Euro, potrivit lui Alex Jurconi, președintele Federației Pro Agro, raportează Mediafax.

El a spus că patronatele din industrie speră ca propunerea de reducere a TVA pentru carne și produsele din carne să fie pe agenda FMI cu ocazia următoarei lor vizite în țara noastră.

Producătorii și procesatorii de carne români s-au plâns, în ultima vreme, că au ajuns la limita profitabilității și că situația a devenit și mai rea odată cu reducerea TVA pentru carnea de porc în Ungaria la 5%.

Puteți vedea mai jos articolul în original:

nine o clock a

Sursa: Nine O’Clock

Tags: , , , ,