N24plus.ro: Campanie pentru tăierea TVA la carne, inițiată de patronatele din industria cărnii

 

hausse-tva-abonnements-internet-mobile„Mai vrei încă un mic? Taie TVA!”! Acesta este sloganul campaniei prin care producătorii din industria cărnii încearcă să convingă autoritățile de necesitatea reducerii Taxei pe Valoarea Adăugată, de la 24%, la 5%. Producătorii susțin că, numai în minivacanța de 1 Mai, pe grătare sfârâie 30 de milioane de mici, adică mai mult de 7% din cantitatea consumată într-un an întreg. Un motiv suficient pentru a susține tăierea TVA-ului la carne. Explicațiile au fost prezentate într-un mod inedit.

ALEX JURCONI, președinte, Federația Națională PRO AGRO „La momentul la care dumneavoastră veți fi pus pe grătar acești mici, veți fi plătit statului român o bună parte din valoarea lor. Iată cum cinci mici din cei douăzeci și cinci, ca valoare, se duc la bugetul statului. Dacă TVA pentru aceste produse ar fi, în loc de 24%, 5%, patru, din cei cinci mici care au plecat către stat, ar rămâne pe grătarele dumneavoastră.”

Patronatele susțin că, prin reducerea TVA la carne, va scădea și evaziunea fiscală din domeniu, evaluată la peste 450 de milioane de euro. În plus, România se numără printre țările europene cu cel mai mare TVA la carne, fiind depășită doar de Danemarca. De aceea, un român plătește mai mult de 4 euro, pentru un kilogram de carne, în timp ce, în Polonia spre exemplu, aceeași marfă costă puțin peste 3 euro.

Sursa: n24plus.ro

Tags: , , , , , , ,