N24 Plus: Reducerea TVA la carne, programata pentru ianuarie 2015

 

Guvernul nu taie TVA-ul la carne, de Crăciun, însă promite că o va face din luna ianuarie, atunci când produsele din galantar ar urma să fie mai ieftine cu 15%. Măsura va fi aplicată după ce a dat rezultate notabile în cazul pâinii și al produselor de panificație. Legumele, fructele sau laptele ar putea scăpa și ele, anul viitor, de TVA-ul de 24%.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: „Cred că, în luna noiembrie, când vor avea loc discuții cu Fondul Monetar Internațional, dar când se va schița și bugetul pe anul 2015, vom fi în măsură să anunțăm o nouă decizie.”

Măsura ar fi ca o gură de oxigen, atât pentru consumatorii români, cât și pentru producători, prin faptul că va descuraja evaziunea fiscală și va stimula consumul.

prin telefon: SORIN MINEA, președinte, ROMALIMENTA: „Din punctul de vedere al nostru, cel mai puternic impact, impactul care s-ar vedea pe piață imediat, este impactul de pe carne și preparate din carne.”

Până atunci, însă, Guvernul va trebui să-i convingă pe experții FMI și pe cei ai Comisiei Europene că măsura în cauză nu va dezechilibra bugetul de stat.

 

Sursa: N24PLUS

Tags: , , , , , , , , , ,