infotva.ro – Noi declaratii privind o posibila reducere a TVA-ului la alimente

botanoiu

Intr-un interviu acordat recent, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Botanoiu, a declarat ca Romania trebuie sa inceapa cadastrarea terenurilor agricole deoarece, din 2020, platile in agricultura se vor face pe exploatatie si nu pe unitatea de suprafata.

Acesta considera ca in sectorul irigatiilor este nevoie de un acord politic astfel incat un procent de 3-4% din bugetul Ministerului Agriculturii sa fie alocat anual pentru infrastructura principala de irigatii, potrivit Agerpres.

Aceeasi sursa anunta ca, in opinia secretarului de stat in MADR, reducerea TVA la carne, dar si la alte alimente, este o masura „batuta in cuie” incepand cu 1 ianuarie 2016, iar aceste aspecte vor fi transate cu reprezentantii FMI, care vor veni in aceasta saptamana la Bucuresti, intr-o misiune de evaluare.

Totodata, acesta vorbeste si despre fiscalitatea din sector, promovarea produselor alimentare romanesti si starea culturilor agricole.

Intrebat de jurnalistii Agerpres de masurile care ar trebui luate in ce priveste functionarea pietei si promovarea produselor agroalimentare romanesti, Daniel Botanoiu a declarat:

„Cred ca trebuie sa fim mai agresivi pe piata. Acum cautam variante astfel incat sa etichetam corect, sa stie consumatorul din Romania ca punem pe piata nationala produse in care sa aiba incredere, sa stie ca este produs aici, sa stie ca functioneaza lantul scurt, respectiv ca l-am produs astazi, la mine in ferma, si a doua zi este pe piata. Este mult mai sanatos un astfel de produs, decat sa il transporti, nu stiu de unde, plin de conservanti. Consider ca trebuie sa fim mult mai agresivi decat pana acum”.

De asemenea, in ce priveste reducerea TVA la alimente, acesta a precizat:

„Ii asteptam cu placere, insa de la 1 ianuarie 2016 exista acel angajament in care premierul a spus clar si raspicat: TVA redus la carne si alte produse va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016. Este batut in cuie”.

Sursa: infotva.ro

Tags: , , , , , , ,