inforor.com: Iată o nouă păcăleală! Reducerea TVA la carne protejează industria farmaceutică

taiere-tva

Reducerea TVA la carne aduce bucurie mare în sectorul agricol dar totodată și în cel farmaceutic. Proiectul de lege inițiat de Guvernul Ponta 3 și susținut de PNL, pare la prima vedere un lucru minunat însă este exact contrariu. Acum ceva timp, reducerea TVA la pâine a produs aceeași bucurie hipnotică.

Consumul de amidon, substanță deosebit de dăunătoare pentru organismul uman a fost protejată prin lege ca nu cumva sănătatea publică să cunoască vreo îmbunătățire. Cât de adormit trebuie să fi ca să nu înțelegi că cineva urmărește cu profesionalism păstrarea stării de letargie. Cât de indiferent sau incompetent  poți să fi să nu realizezi că reducerile de TVA se legiferează tocmai la produsele care produc boli ce aduc profituri imense industriei farmaceutice.

Crede oare cineva că deficitul bugetar generat de diminuarea TVA-ului la carne și pâine va fi compensat de către profiturile din industria alimentar- farmaceutică? Nici gând! Micșorarea TVA-ului la carne si pâine se va regăsi tot în spinarea contribuabilului. Micșorarea TVA-ului la carne și pâine este echivalentă cu stimularea consumului acestor două categorii de produse. Consumul acestor două categorii de produse generează boli precum, cancerul, ciroza, diabetul, boli cardio-vasculare, etc.

Practic proiectul de lege propus cu mare tam-tam stimulează generarea bolilor enumerate mai sus, boli ce produc la rândul lor profituri frumoase în industria farmaceutică și binențeles și în industria religiei, respectiv a pompelor funebre. A stimula prin lege consumul alimentelor dăunătoare e un act de trădare națională.

Dacă întradevăr exista la nivel guvernamental o grijă vis-a-vis de hrănirea populației, ar fi trebuit scăzut TVA-ul la fructe, legume, semințe crude, nuci și lapte de capră. Însă dacă s-ar fi întâmplat așa ceva, numărul bolnavilor ar fi fost mult mai mic pe viitor, numărul deceselor subite la fel și indirect încasările celor din industria alimentar-farmaceutică respectiv a celor din industria funebro-religioasă ar fi  fost periclitate…

Lăsând la o parte aspectul social al sănătății, mai există și un alt aspect economic care va perturba în mod serios bugetul țării. TVA-ul la pâine și carne scăzut va genera o povară în plus pe umerii contribuabilului, povară ce se va regăsi în buzunarele câtorva afaceriști din domeniul agro-zootehniei. Să vinzi un produs cu TVA de 9 %, în condițiile în care producerea lui presupune costuri ce au TVA-ul de 24 % e o afacere foarte bănoasă, și totodată o afacere sigură deoarece diferența de TVA o încasezi prin rambursare de la stat! Mai mult decât atâta, supradimensionarea costurilor de producție, costuri ce au inclus TVA de 24% poate fi o metodă semi-legală de obținere de profit. Scumpirea carburanților de la 1 aprilie nu era necesară, această scumpire a fost făcută însă cu tâlc…Exact ca la o scamatorie, surplusul generat de scumpirea benzinei și motorinei va dispărea în deficitul bugetar generat de scăderea TVA-ului la carne. Curat Murdar!

Sursa: www.inforor.com

Tags: , , , , ,