Infoaliment.ro: Victor Ponta – Putem reduce TVA la carne, legume si fructe

 

Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: „Anul viitor va exista spaţiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe şi apoi la carne, a precizat inca o data, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

original__lso1724

„Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificaţie. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală şi concurenţă neloială la legume şi fructe venite din străinătate, şi după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar şi efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (…) Sunt foarte convins că în 2015 avem spaţiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe şi carne. Eu precizez de fiecare dată şi produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic”, a subliniat premierul.

Acesta a menţionat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificaţie, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este şi o concurenţă neloială din partea produselor din import, dar şi în domeniul cărnii.

Pana acum, insa, doar sectorul carnii are o actiune concertata in acest sens, de a determina autoritatile sa reduca nivelul TVA-ului pentru carne si produse din carne. Ultima organizatie care s-a alaturat campaniei „Taie TVA la carne”, este Sindalimenta, presedintele acestei organizatii, domnul Dragos Frumosu, semnand aderarea la actiunile comune intreprinse de federatia Pro Agro, Asociatia Romana a Carnii, APCPR si AFIS.

Sursa: www.infoaliment.ro

Tags: , ,