Infoaliment.ro: Sorin Minea – ”Unii fac lobby pentru TVA de 24% la carne”

 

sorin minea meat and milkLa conferinţa internaţională Meat&Milk 2014, desfăşurată la Sibiu, Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, a tras un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă procesatorii, probleme care, în final, tot asupra consumatorilor se răsfrâng.

„România este singura ţară din lume care-şi distruge procesatorii. De ce procesarea cărnii –care, în România este o companie de familie-de ce noi suntem huliţi şi se doreşte eliminarea noastră de pe piaţă?”, a întrebat retoric Sorin Minea.

Preşedintele Romalimenta a susţinut că trebuie urgent redus TVA-ul la carne, întrucât în acest domeniu se înregistrează o foarte mare evaziune fiscală, care se ridică, numai în cazul cărnii de porc, la 300-400 milioane de euro pe an. „Aş prefera să nu bag 24% TVA în buzunarul statului, ci să-i bag în calitatea produselor”.

Nu în ultimul rând, Sorin Minea a făcut o afirmaţie explozivă, care va face valuri mult timp: „Sunt firme care fac lobby la guvern, ca să nu scadă TVA-ul la carne, pentru că le-ar pica afacerile”. Însă preşedintele Romalimenta nu a dat niciun nume concret despre ce firme ar fi vorba.

În aceeași conferință, domnul Florin Căpățână, Director Corporate Carrefour, a afirmat că și marile rețele de hipermarket-uri resimt uriașul nivel al TVA-ului, acest lucru reflectându-se în vânzările care, chiar dacă au crescut într-o oarecare măsură, sunt departe de potențial.

Sursa: www.infoaliment.ro

Tags: , ,