Incomod-media.ro: PRO AGRO – ”Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale”

 

down-chartMinistrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat că nu va introduce pe agenda discuţiilor cu FMI subiectul reducerii TVA la carne şi la preparatele din carne. Iată care este reacția Pro Agro cu privire la declarațiile Ioanei Petrescu.

Această declaraţie ne face să credem că reprezentanţii ministerului nu au toate datele necesare pentru a înţelege punerea în aplicare, de urgenţă, a acestei măsuri. Și mai mult, prin amânarea discuţiilor legate de reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne statul se face vinovat de adâncirea evaziunii fiscale şi de condamnarea la faliment a producătorilor şi procesatorilor români”, se arată într-un comunicat al Pro Agro.

„Cerem statului să trateze cu mai multă seriozitate reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne și să discute punerea în aplicare a acestei măsuri, cu FMI. Le cerem reprezentanților
Ministerului de Finanțe organizarea imediată a unor grupuri de lucru mixte, formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai asociaţiilor profesionale, în care să se dezbată acest subiect.
Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale”, declară preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.

”Orice zi care trece nu face decât să adâncească încrengătura evaziunii fiscale şi să ducă, tot mai aproape de faliment, producătorii şi procesatorii de bună credinţă. Ce nu vede statul este că producătorii şi procesatorii noştri nu se luptă doar cu un TVA mult prea mare pentru posibilităţile lor. Aceștia sunt suplimentar presaţi de concurenţa cu producătorii de carne din Ungaria, unde TVA s-a redus la 5%. Evaziunea fiscală, competiţia neloială şi concurenţa producătorilor şi procesatorilor din Ungaria fac din reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne o prioritate naţională”.

Sursa: www.incomod-media.ro

Tags: , , , , ,