Gazetadeagricultura.info: Capitala Europeană a Industriei Cărnii va fi la București timp de trei zile

 

magazin carneAnul acesta, Asociatiei Romane a Carnii ii revine onoarea de a organiza la Bucuresti cea de-a 56-a Adunare Generala a CLITRAVI – Asociatia Procesatorilor de Carne din Europa. Evenimentul se va desfasura in perioada 14-16 mai 2014 si in cadrul acestuia vor participa reprezentanti din cele 26 de tari membre ale CLITRAVI.

In cadrul Adunarii Generale a Consiliului Director din 15 mai vor fi prezenti Joost Korte – Director General al DG AGRI (Comisia Europeana), Vladimir Manastireanu – Presedinte Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta AlimentelorKoen Van Dyck – Presedinte G4 (alimentatie, sisteme de alerta si formare) in cadrul DG SANCO (Comisia Europeana), Alex Jurconi – Presedinte Federatia Nationala Pro Agro. Temele de interes abordate in cadrul discursurilor se vor concentra asupra contextului actual global privind sectorul european al carnii, perspective si oportunitati, siguranta alimentara, legislatie si norme de igiena. Evenimentul va fi marcat si de un moment festiv care va avea loc la Palatul Snagov, in data de 15 mai 2014.

Pe parcursul celor trei zile, reprezentantii CLITRAVI vor participa la diferite workshop-uri dedicate segmentului de prelucrare a carnii: siguranta alimentara, sanatate si nutritie, lanturi de aprovizionare.

Vizita membrilor CLITRAVI se va incheia vineri, 16 mai 2014, fiind pregatita pentru aceasta zi vizionarea a patru fabrici reprezentative pentru industria carnii din Romania, membre ale Asociatiei Romane a Carnii.

CLITRAVI este o organizatie profesionala care reprezinta interesele Industriei Europene de Prelucrare a Carnii, infiintata in 1958. Obiectul principal CLITRAVI este de a veni in sprijinul industriei europene de prelucrare a carnii, printr-o colaborare constanta cu Parlamentul European, Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene, Comitetul Economic si Social European, EFSA si alte organizatii internationale.

In prezent, CLITRAVI insumeaza 15.000 de companii care ating o productie de aproximativ 12,5 milioane de tone de produse din carne. Industria Europeana de prelucrare a carnii are aproximativ 560,000 de angajati, ajungand la o cifra de afaceri de 66,3 miliarde de euro. Romania este membra CLITRAVI, alaturi de tari ca Austria, Germania, Franta, Belgia, Regatul Unit, Spania, Suedia etc.

Asociatia Romana a Carnii este organizatia profesionala care reprezinta interesele legitime ale industriei de prelucrare a carnii. ARC s-a format in 1999 si a devenit cea mai veche si cea mai activa asociatie profesionala din Romania, avand ca membri 50 societati comerciale care realizeaza peste 60% din productia nationala de mezeluri. In ultimul an, ARC a facut schimbari majore in abordarea mediului asociativ, punand accent pe o deschidere europeana.

Sursa: www.gazetadeagricultura.info

Tags: ,