Gazeta de Bistrita: Dolha – „Reducerea TVA-ului la carne expediată în 2016. Ministrul face o nouă promisiune”

 

stelian-dolha

La data de 16 decembrie, de la ora 10.00, comisiile reunite din Camera Deputaţilor şi Senat, au disecat bugetul Ministerului Agriculturii.

Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a scris, pe pagina de socializare, că, noul termen asumat pentru reducerea TVA, la produsele alimentare, în special la carne, este 1 ianuarie 2016, așa cum a primit răspuns din partea Ministrului Agriculturii.

„Reducerea TVA-ului la carne expediată în 2016. Ministrul face o nouă promisiune
L-am întrebat pe ministrul agriculturii, astăzi, la dezbaterea bugetului ce se întâmplă cu promisiunea neonorată a reducerii TVA-ului la produsele alimentare, în special la carne. Pe proiectul de buget din 2015 reducerea este expediată în 2016, adică, mai pe scurt nu este asumată. Aceasta deşi cu toţii l-am auzit pe ministrul Constantin, dar şi pe premier cum promitea succesiv de-a lungul anilor o asemenea reducere, cerută inclusiv, cu proteste de stradă de industria cărnii. Ministrul mi-a răspuns că noul termen asumat inclusiv aseară de premier e 1 ianuarie 2016, însă că are speranţă că reducerea ar putea fi aplicată undeva prin 2015, după alte analize. Că nu doar evaziunea se sparge în România din pricina TVA-ului la carne mare la noi si mic la vecini, dar mai e şi embargoul rusesc care a creat excedent pe piaţa europeană de profil. Dar, vorba colegului Scarlat până reduce Guvernul TVA-ul la carne, chiar dacă aceasta înseamnă mijlocul anului viitor, 60 % din industria de profil intră în insolvenţă”, scria Dolha pe pagina de socializare.

Proiecţia bugetara a MADR înseamnă 23,59 miliarde de lei în 2015, din calculele celor din minister, cu o creştere de 27 %, dar grosul banilor,în jur de 18 miliarde sunt din atrageri de fonduri europene, potrivit deputatului Stelian Dolha.

Sursa: gazetadebistrita.ro

Tags: , , , , ,