Gazeta de agricultura: Noua conducere ARC continua sustinerea campaniei de reducere a TVA la carne

Asociatia Romana a Carnii, institutia reprezentativa a industriei carnii din Romania, are o noua conducere. Incepand de joi, 20 noiembrie 2014, functia de presedinte al ARC este ocupata de catre Radu Timis, presedintele Cristim. Boardul asociatiei este completat de vicepresedintii Eugenia Caragui (Ion Mos) si Ovidiu Dusleag (Caroli), precum si de reprezentantii companiilor Diana, Elit, Kosarom, Reinert, Salbac, Smithfield si Unicarm, la care se adauga Stefan Padure, director executiv.

media-20141124 (5)

Obiectivul principal al noii conduceri este continuarea campaniei de reducere a TVA la carne si la preparatele din carne la 5%. In acest sens, in perioada urmatoare va fi intensificat dialogul cu institutiile statului abilitate sa ia acesta decizie.

“Solicitam institutiilor statului sa isi aplece urechea la nevoile poporului si la problemele reprezentantilor din industria carnii. TVA de 24% incurajeaza evaziunea si descurajeaza consumatorul. Vom solicita Parlamentului Romaniei sa trateze cu acelasi spirit civic initiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistitiei. Ii asiguram astfel, pe parlamentarii romani, ca reducerea TVA ar scadea numarul „clentilor” cu imunitate retrasa si a celor arestati” Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

timis

In cadrul aceleiasi intalniri a fost modificat si statului asociatiei. Acesta prevede un mandat de trei ani al noii conduceri si un Consiliu Director extins la 11 membri, respectiv cu doi in plus fata de vechiul statut. Astfel, pe langa membrii boardului, in Consilul Director sunt membre si sapte companii reprezentative din industria carnii: Diana, Elit, Kosarom, Reinert, Salbac, Smitfield si Unicarm.

La intalnirea membrilor ARC au fost invitati si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Platforma on-line a campaniei de reducere a TVA la carne si la preparatele din carne este www.taietva.ro. Prin intermediul acesteia romanii se pot implica direct in sustinerea campaniei si pot urmarii demersurile facute pentru reducerea TVA la 5%.

taietva

Campania de reducere a TVA este sustinuta de toate asociatiile profesionale importante din Romania – Federatia Nationala PROAGRO, Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

Sursa: Gazetadeagricultura.info

Tags: , , , , , , , , , , , ,