Forbes România: Khaled el Solh, CEO Caroli Foods – ”competiția neloială este foarte puternică”

 

khaled-solhDupă 20 de ani de experiență, Khaled el Solh, CEO al Caroli Foods, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul românesc al cărnii, spune că piața din România este foarte dificilă, mai ales că, în ceea ce privește comerțul tradițional, concurența neloială este foarte puternică.

De aceea, susține că reducerea TVA este un element esențial care ar reduce evaziunea fiscală în acest segment. ”Evaziunea fiscală a fost prezentă mereu și a început să scadă de la an la an până în 2010, atunci când a fost luată decizia de creștere a TVA de la 19% la 24%. În acea perioadă, piața neagră a reînceput să crească”, a spus CEO-ul companiei Caroli Foods.

El mai spune că prin reducerea TVA ar putea fi încurajat și consumul. ”Credem că singura opțiune este ca TVA să scadă cât mai mult pentru a relansa consumul produselor din carne”, a mai spus Khaled el Solh.

În ultimii cinci ani, piața s-a contractat cu 3%-5%, iar acest lucru a avut un impact negativ asupra companiei, care miza pe o creștere și pe  un consum de carne similar cu cel din statele occidentale. Din păcate, criza nu a favorizat o creștere.

Am decis, din cauza crizei, să lăsăm numai o singură fabrică (din două, n.r.) să funcționeze, spune Khaled el Solh. Cealaltă fabrică, de la Tulcea, cu o capacitate de producție de 10.000 de tone este în conservare și va fi redeschisă în momentul în care consumul și volumele vor crește.

Sursa: Forbes România

Tags: , , , ,