Fabricadecarne.ro: Pro Agro – Cu un TVA de 5 %, de 1 Mai s-ar fi mâncat cu 10 milioane de mici în plus!

img_7616În România, anual, se consumă între 20 şi 25.000 de tone de mici. Asta înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici anual. Dacă luăm în calcul populaţia activă, reiese că un român mănâncă în medie 40 de mici pe an (conform INS, în România sunt 11.010.905 persoane cu vârsta între 20 şi 55 de ani).

În perioada 1-4 mai 2014 consumul de mici s-a ridicat la 10 % din totalul anual. Astfel, 4 din cei 40 de mici consumati anual de fiecare român ajung pe grătarul de 1 mai. Mai exact, în acest an românii au consumat aproximativ 2.000 de tone de mici, conform Federaţiei Naţionale PRO AGRO. Cantitatea este cu 15% mai mare faţă de cea consumată anul trecut. Grătarul din acest an a adus pe mesele românilor peste 40 de milioane de mici.

Dacă TVA la carne şi preparatele din carne ar fi redus la 5%, ca urmare a campaniei demarate în acest sens, în farfuria românului ar fi 5 mici în loc de 4.

Platforma on-line de comunicare a campaniei este www.taietva.ro. Prin intermediul acesteia românii se pot implica direct în procesul de tăiere a TVA la carne şi preparatele din carne. Au la  dispoziţie o petiţie on-line pe care o pot semna, pot distribui bannerele campaniei şi pot trimite câte  un mail politicienilor pe care i-au ales. În plus pot urmării demersurile făcute pentru scăderea TVA.

Reducerea TVA la carne și preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România. De aceea, campania “TAIE TVA” este susținută de toate asociațiile profesionale importante din România – Federația Națională PROAGRO, de Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR). Sursa: www.fabricadecarne.ro

Tags: , , , ,