Fabricadecarne.ro: Ilie Van – Dacă reducem TVA la carne, vom avea record de vânzări

 

carne puiMenținerea TVA la 24% la carnea de pasăre va aduce pierderi directe la bugetul de stat de 61,3 milioane de euro, ca urmare a evaziunii pe TVA în proporție de 40%, a declarat, joi, președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

“Această teamă potrivit căreia dacă vom reduce TVA vom reduce și banii la buget nu se justifică, pentru că menținerea TVA la 24% la carnea de pasăre va aduce pierderi directe la bugetul de stat de 61,3 milioane de euro anual. Dacă reducem TVA de la 24% la 9% avem șansa să creștem consumul și volumul vânzărilor la nivelul istoric din 2009, dar și să eliminăm evaziunea fiscală, prima dată în trepte și pe urmă în totalitate.

În felul acesta se reduc pierderile de venit bugetar, de la 61,3 milioane de euro la 23 de milioane de euro. Practic, prin creșterea bazei de impozitare ne așteptăm la scăderea pierderilor de venit la buget. Noi spunem că suma de 23 de milioane de euro, ca urmare a reducerii TVA de la 24% la 9% va fi recuperată indirect prin volumul impozitului pe profit, creșterea investițiilor și deci prin creșterea PIB”, a explicat Ilie Van.

Sursa: www.fabricadecarne.ro

Tags: , , , , , , , , ,