Fabricadecarne.ro: Guvernul umple burta evaziunii cu 100 de milioane de mici pe an

 

evaziune 100 milioane miciDe Ziua Muncii, Federația ProAgro, împreună cu Asociația Română a Cărnii și Asociația pentru Promovarea Alimentelor Românești au organizat la sediul acesteia din urmă un ”grătar de presă” (a se citi: conferință de presă), în care s-a clamat încă o dată necesitatea stringentă a reducerii TVA-ului la carne și produse din carne, de la 24 %, la 5 %.

La întâlnire au participat domnii Alex Jurconi-Președinte ProAgro, Ovidiu Dușleag-Vicepreședinte ARC și Ștefan Pădure-Președinte APAR și Director Executiv ARC.

Ținându-se cont de faptul că 1 Mai nu poate fi conceput fără mititei, întâlnirea s-a axat pe exemplificarea situației pieței micilor, dacă TVA-ul ar fi redus. Astfel, în fața presei, Alex Jurconi, președinte ProAgro, a spus că românii consumă anual cca 500 de milioane de mici, din care, o cincime înseamnă piață neagră generată de cota uriașă de TVA.

Cu alte cuvinte, prin menținerea acesteia, guvernul nu face altceva decât să umple burțile evazioniștilor cu 100 de milioane de mititei pe an.

Sursa: www.fabricadecarne.ro

Tags: , , , , , ,