Fabricadecarne.ro: Campania ”Taie TVA la carne!”, la Meat & Milk 2014

 

dcȘedința generală a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014, din dimineața de 12 iunie, a prilejuit domnului Alex Jurconi să pledeze încă o dată pentru diminuarea cotei de TVA la carne.

De această dată, pledoaria sa a putut fi făcută chiar în fața domnului Daniel Constantin, Vicepremier și Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dar și a europarlamentarului Laurențiu Rebega, aceia care au fost prezenți în calitate de invitați speciali la lucrările evenimentului.

În cadrul momentului său, Alex Jurconi a proiectat două filme de animație care au rezumat argumentele de necontestat în favoarea reducerii, de la 24, la 5 % a acestei taxe: relansarea activității din sectorul de carne, ba chiar, salvarea acestuia de la un aproape iminent colaps, creșterea consumului de carne și produse din carne, diminuarea drastică a evaziunii și a pieței negre. Reacția asistenței foarte numeroase a fost pe măsură, subliniind cu aplauze cele două proiecții, dar și poziția asociațiilor Pro Agro, ARC și APRCP, sintetizată de capania comună.

Răspunzând apelului făcut de reprezentanții sectorului în dialogul care a urmat momentului susținut de Alex Jurconi, Daniel Constantin a declarat că susține total această inițiativă, urmând ca, după analizele de rigoare și după impunerea reducerii TVA-ului la legume-fructe și lapte, să promoveze și reducerea cotei de TVA la carne, sperând că va avea susținerea guvernului.

Sursa: www.fabricadecarne.ro

Tags: , , , , ,