AUDIO Europa FM: Patronatele din industria cărnii cer FMI să accepte reducerea TVA

 

FMIPatronatele din industria cărnii cer Fondului Monetar Internațional să accepte reducerea TVA la carne de la 24% la 5%. În felul acesta, propunerea lor ar putea fi discutată de delegația FMI cu Guvernul la următoarea vizită la București.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Unul dintre argumentele prezentate de patronatele din industria cărnii este legat de evaziunea fiscală. Reducerea TVA la carne de la 24% la 5% va contribui la scăderea evaziunii fiscale din domeniu, estimată la 450 de milioane de euro.

În plus, industria autohtonă a cărnii ar putea face față concurenței din afară, în condițiile în care în Ungaria, de exemplu, TVA la carnea de porc a fost redusă la 5%, a declarat recent președintele Romalimenta, Sorin Minea.

”Și în stânga, și în dreapta, TVA scade. România, la ora actuală, are una din cele mai ridicate TVA din europa și, poate, din lume. Deci, practic, într-un scurt timp, procesatorii români vor trebui să închidă… Ce rost mai are să produc dacă nimeni nu cumpără? Și vom muta piața în Ungaria sau în Bulgaria sau în Germania”, a declarat Sorin Minea.

Sursa: Europa FM

Tags: , , , , ,