AUDIO, Europa FM: Cu TVA 5%, cumperi mai mult cu aceiași bani

 

img rep articol europa fmDacă vorbim despre costuri, reprezentanții Federației Pro Agro susțin că dacă TVA ar scădea la 5%, față de 24%, cât este în prezent, un grup de prieteni care ies la un grătar și cumpără două kilograme de mici, două kilograme de piept de pui și un kilogram de ceafă de porc, ar economisi 35 de lei.

Ascultă știrea aici: 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Românii consumă 30 de milioane de mici în mini-vacanța de 1 mai. Este cea mai mare cantitate din an, potrivit Federației Pro Agro. Practic, de 1 mai, un român consumă, în medie, trei mici cu TVA 24%. Dacă TVA ar scădea la 5%, cu același buget, un român și-ar permite să cumpere patru mici, spun producătorii, care cer reducerea TVA la carne.

În minivacanța de 1 mai, românii mănâncă mici cât pentru o lună întreagă. În maximum trei zile se consumă peste 1500 de tone, ceea ce înseamnă 30 de milioane de mici, potrivit federației Pro Agro. Persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani consumă, în medie, 40 de mici pe an. În total, românii mănâncă 440.000 de mici într-un an.

 

Sursa: Europa FM

Tags: , , , , , , , ,