Digi24: Încă un aliment cu TVA redus VIDEO

Dupa pâine, Guvernul se pregătește să reducă taxa pe valoare adaugată pentru încă un aliment. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să identifice următoarea ţintă de reducere a TVA.

 

Pentru că, spune Ponta, această măsură aplicată pe lanţul de panificaţie, unde taxa pe valoare adăugată a fost diminuată de la 24 la 9%, a fost corectă din punct de vedere fiscal-bugetar.

Însă, de curând, atât Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, cât şi brutarii spuneau că, de fapt, nu a scăzut nici evaziunea din sectorul de panificaţie şi nu s-a ieftinit prea tare nici pâinea.

Iar înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional a fost că dacă încasările de TVA nu cresc în urma diminuării taxei, măsura nu va putea fi aplicată şi pentru alte produse.

Premierul dă însă de înţeles că ministrul de finanţe, Ioana Petrescu ar avea calcule care arată impactul benefic al reducerii TVA.

Iar patronatele din industria cărnii speră că vor fi următoarele care vor beneficia de taxă pe valoare adăugată redusă. Au solicitat în repetate rânduri reducerea TVA la carne şi produse din carne de la 24% la 5%, argumentând că măsura ar urma să combată evaziunea fiscală din domeniu, estimată la 450 de milioane de euro.

 

Sursa: Digi24.ro

Tags: , , , , , , ,