Adevarul: Daniel Constantin – Reducerea TVA la carne şi produse din carne rămâne un obiectiv al Guvernului pentru anul 2015. Producătorii cer de mult timp asta

daniel constantin

Reducerea TVA la carne şi produse din carne rămâne un obiectiv al Guvernului pentru anul 2015, în măsura în care veniturile bugetare o vor permite, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la o conferinţă.

„Nu s-a putut merge pe o reducere a TVA la carne de la 1 ianuarie, pentru că asta ar fi însemnat să găsim alte resurse pentru a acoperi veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat. Dar există intenţia şi rămâne ca un obiectiv al Guvernului ca pe parcursul anului 2015 să analizeze şi în măsura în care veniturile permit să putem să procedăm la reducerea TVA la următroul produs, şi eu cred că cel care are nevoie imediat de reducere este sectorul cărnii, şi nu numai carnea, pentru că toate produsele pornind pe tot lanţul de producţie“, a spus Constantin, citat de Mediafax.

Oficialul a mai afirmat că segmentul cărnii şi întregul lanţ de producţie însumează p piaţă care depăşeşte 3 miliarde de euro. „Vom fi foarte atenţi la ceea ce înseamnă încasări la bugetul de stat şi în măsura în care ne vor permite vom îndeplini şi această obligaţie faţă de acest sector“, a mai spus Constantin. Reprezentanţii producătorilor din industria cărnii au solicitat în mod repetat reducerea TVA pentru acest sector.

Pentru 2015, Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) reducerea TVA în turism, pentru pachetele all inclusive, de la 24% la 9%. Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, a promis că Guvernul va reduce TVA cu două puncte procentuale dacă la finele primului trimestru va avea încasări mai mari cu 2 miliarde de lei.

Sursa: adevarul.ro

Tags: , , , , , , ,