AUDIO, RFI: Reducerea TVA la pâine și produse de panificație a fost o măsură de succes

 

Business Graph with arrow and coins showing profits and gainsReducerea TVA la pâine și produse de panificație a fost o măsură de succes, a declarat pentru Radio France Internationale (RFI), Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Odată cu scăderea taxei de la 24% la 9%, a scăzut și prețul pâinii, dar, în același timp, s-a observat și o reducere a evaziunii fiscale în domeniu.

Datele bune îl fac pe Ministrul Daniel Constantin să evalueze acum și o posibilă scădere a TVA la carne, o cerere mai veche a producătorilor din domeniu.

Ascultă știrea aici: 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Cantitatea raportată de făină a crescut, pe ultimele trei luni ale anului 2013, cu 30%. Cantitatea raportată de pâine a crescut cu 25%. Dacă vă gândiți că evaziunea în domeniu era la peste 70%, scăzând cu 25% – 30%, cred că e un pas important care s-a făcut în această direcție. Reducerea prețului a fost undeva, nu cât ne-am fi dorit, de 15%, dar în jur de 12% a fost la nivel național, în peste 80% din magazinele pe care noi le-am evaluat”, a declarat pentru RFI Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Sursa: Radio France Internationale

Tags: , , , , , ,