AUDIO Radio România Actualități: Patronatele cer Guvernului și FMI reducerea TVA la carne

 

carne-ogPresedintele Federației Naționale Pro Agro, Alex Jurconi, le-a adresat o scrisoare deschisă reprezentanților FMI, ai Băncii Mondiale, Comisiei Europene și autorităților române prin care le cere să ia în considerare reducerea TVA la carne la 5%. El a arătat că statul pierde peste 450 de milioane de euro anual din cauza evaziunii fiscale, iar oamenii de afaceri din industria cărnii au mai multe propuneri pentru remedierea acestei situații.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Premierul Victor Ponta a declarat că, în funcție de efectele pe care le-a avut reducerea TVA la pâine, Executivul va decide daca va reduce această taxă și la alte produse alimentare.

”Putem să trecem în pași, nu tot odată, la legume-fructe, la produse tradiționale și bio și, după aceea, la carne. Trebuie să fim foarte atenți dacă mergem la procesare, la producție, la ce anume de pe lanț, pentru că, dacă nu le gândim bine, ori facem o mare gaură în buget, ori, de fapt, încurajăm evaziunea fiscală, o mutăm dintr-un loc, în cealaltă parte”, a declarat Victor Ponta.

Sursa: Radio România Actualități

Tags: , , , , , ,