Asociația Oamenilor de Afaceri din România: “Reducerea TVA ar spori consumul”

 

Creșterea vânzărilor cu amănuntul din primul trimestru este o veste așteptată, care oferă o perspectivă bună pentru acest an, ne-a declarat analistul Aurelian Dochia.

growthEl ne-a explicat: “Reacția oamenilor este mediate de o anumită percepție. Dacă oamenii au încredere că lucrurile merg într-o direcție bună, atunci vom avea și o creștere de consum”.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 9,3% ca serie brută și cu 8,3% ca serie ajustată, în primul trimestru al acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR): “Reducerea TVA ar spori consumul”

Relansarea consumului din primele luni ale anului este îmbucurătoare, chiar dacă veniturile n-au crescut, ne-a declarant Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR.

Elne-a precizat: „Această creștere a consumului este influențată de un cumul de factori. Însă, este prematur să estimăm cum vor evoulua, în acest an, vânzările din comerțul cu amănuntul. Una dintre măsurile pe care AOAR o propune autorităților pentru sporirea consumului este reducerea TVA”.

Sursa: Bursa

Tags: , , , , , ,