VIDEO Antena 3: Micul merge bine cu TVA redus la carne

 

Un mic în plus, la porția de cinci bucăți – aceasta este promisiunea producătorilor de carne în cazul în care TVA va fi redus la 5%. Reprezentanții procesatorilor spun că taxele mai mici, aliniate la media europeană, înseamnă, de fapt, ieftinirea produselor din carne, eliminarea pieței negre și creșterea siguranței alimentare.

Taxele mari înseamnă că statul pierde bani din cauza evaziunii, iar consumatorii plătesc mai mult pentru produsele din carne. „În momentul în care dumneavoastră veți fi pus pe grătar acești mici, veți fi plătit deja statului român o bună parte din valoarea lor. Iată, cum cinci mici, din cei 25, ca valoare, se duc la bugetul statului, făcând ca, în fapt, românii să aibă pe masă cu cinci mici mai puțin”, a declarat Alex Jurconi, președintele Federației Pro Agro.

Businessman hides five banknotes of american dollars

Reprezentanții producătorilor spun că, de multe ori, banii ajung în buzunarele evazioniștilor, nu la bugetul de stat, pentru că ei profită de diferența de TVA din alte țări pentru a face un profit nemeritat.

„Trebuie ca acest TVA să ajungă la o valoare atât de comună în Europa: între 0% și 10%. Noi credem că o TVA de 5% este ceea ce România își poate permite”, a mai spus Alex Jurconi.

Sursa: Antena3.ro

Tags: , , , , , , ,