Alex Jurconi: Solicităm de urgență o scutire fiscală

alex jurconi

 

Referindu-se la starea producției de carne de porc din România, Alex Jurconi, președinte al federației Pro Agro, a declarat recent pentru revista Fabrica de Carne:

”Situația este într-atât de dramatică, încât, majoritatea fermelor de porci din România se află aproape de starea de faliment. De aceea, Pro Agro, împreună cu APCPR și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin), a remis autorităților un apel prin care solicită o scutire fiscală, în sensul ca, măcar pentru o perioadă de șase luni, TVA-ul încasat să rămână la fermieri.

Aceasta, din cauza pătrunderii pe piața românească a cărnii de porc foarte ieftină, de la marii producători din Vest, care, în urma embargoului, nu mai pot exporta în Rusia. Fermierul român nu poate concura cu acela din Germania sau Danemarca, vânzând acum sub prețul de producție, deci, în pierdere.

Nu poate concura, pentru că, peste tot în lume, producția de carne de porc este puternic subvenționată. La noi, sprijinul este total insuficient, iar Măsura de bunăstare nu este o taxă plătită de fermieri, ci o compensare a costurilor asumate voluntar.

 

Sursa: fabricadecarne.ro

Tags: , , , , , , , , , , , ,