agrointel.ro: Industria cărnii s-a oferit să finanţeze, din fonduri proprii, o soluţie tehnică de centralizare a datelor despre colectarea TVA-ului

reducerea-TVA-la-carne

Reprezentanţii organizaţiilor din industria cărnii doresc să afle dacă Ministerul de Finanţe Publice s-a ţinut de cuvânt şi, în cadrul negocierilor cu FMI, au adus în discuţie şi reducerea TVA la carne şi produsele din carne.

„În ultimii doi ani, ni s-a transmis că nu există bani la bugetul de stat. Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe este să identifice metodele de colectare a TVA-ului. În timup unei întâlniri cu secretarul de stat în acest minister am aflat că cel puţin în cazul produselor de panificaţie ,la pâine, abia după ce s-a diminuat TVA-ul, au început să monitorizeze colectarea de TVA. Ne-ar interesa să ştim dacă Ministerul de Finanţe a adus în discuţie reducerea TVA-ului în întâlnirea cu FMI”, a declarat Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, în cadrul Romanian AgriBusiness Forum 2014 organizat recent de publicaţia The Diplomat-Bucharest.

Proprietarul Cris-Tim este convins că toate problemele din industria cărnii s-ar rezolva printr-o colectare eficientă a TVA-ului. „Dacă reuşim să demonstrăm că TVA-ul din industria cărnii nu se colectează, estimând o sumă de 600 milioane de Euro, ar reprezenta un argument puternic în favoarea diminuării TVA-ului la 9 la sută, ceea ce ar aduce de 2-3 ori mai mulţi bani la bugetul de stat. Industria cărnii s-a oferit să finanţeze, din fonduri proprii, o soluţie tehnică de colectare a datelor care ar arăta gradul de colectare a TVA-ului”, a spus Timiş.

Sursa: agrointel.ro

Tags: , , , , , , ,