Agrointel.ro: Efectul reducerii TVA la pâine? Producătorul Boromir estimează trecerea pe profit anul acesta

paineDin septembrie anul trecut, agenţii economici din industria morăritului şi a panificaţiei au primit o gură de oxigen odată cu reducerea TVA de la 24% la 9%. În timp ce reprezentanţii Guvernului au anunţat în mai multe rânduri că efectele benefice se resimt la bugetul statului, la fel de optimişti sunt şi marii jucători din acest sector economic.

Acţionarii companiei “Boromir Prod” SA preconizează că acest an va fi unul cu profit pentru compania care ocupă locul trei în Agrointel Top 10 cei mai mari producători de produse de panificaţie din România.

Într-un raport oferit Bursei de Valori Bucureşti, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014 al Boromir Prod SA indică un profit net de 4,97 de milioane de lei pentru anul în curs. Societatea şi-a calculat venituri de 101,6 milioane de lei şi cheltuieli totale de 96,7 milioane de lei.

Anul trecut, Boromir a încheiat cu o pierdere netă de 4,71 de milioane de lei deşi în primăvara lui 2013, compania estima un profit de 2,8 milioane de lei. Anul 2012 a fost tot unul pe minus cu 1,9 milioane de lei.

Sursa: www.agrointel.ro

Tags: , , ,