Agroinfo.ro: Reducerea TVA la carne – 200.000 de oameni au semnat petiţia

 

De la lansarea campaniei de reducere a TVA la carne şi preparate din carne – aprilie 2014 şi până pe 1 decembrie 2014, peste 200.000 de români au semnat deja petiţia de reducere a taxei de la 24% la 5%.

semnaturi

Asociaţiile profesionale din domeniul producţiei şi procesării cărnii, membre ale Federației Naționale PRO AGRO (Asociația Română a Cărnii – ARC, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR, Uniunea Crescătorilor de Păsări din România – UCPR) în parteneriat cu Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe “SINDALIMENTA”, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România- ANPCPPSR şi Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR au iniţiat în aprilie 2014 o campanie la nivel naţional, în care sunt implicaţi şi consumatorii.

Cei mai mulţi semnatari sunt din zona Bucureşti/Ilfov, urmaţi de arădeni şi braşoveni. Au fost trimise şi 45.255 de mailuri către parlamentari. Iată primele 15 judeţe care au semnat pentru reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%: Bucureşti, Ilfov – 6785; Arad – 4446; Braşov – 4267; Buzău – 4107; Iaşi – 4089; Diaspora – 3928; Mureş – 3965; Cluj – 3940; Maramureş – 3915; Neamţ – 3905; Vrancea – 3839; Timiş – 3750; Bistriţa Năsăud – 3732; Constanţa – 3571; Vaslui – 3375.

Sursa: www.agroinfo.ro

Tags: , , ,